• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
češnjak

Češnjak

Objavljeno: 17.03.2021. Autor: Maja Z.

Konzerviranje češnjaka bilo kojom metodom nije zamjena za svježi, ali ima svoje čari i prednosti, pogotovo ako ga sami uzgajate. Ovdje ćemo istražiti kako sačuvati češnjak na što kvalitetniji način - zamrzavanjem, sušenjem, kiseljenjem, čuvanjem u ulju, pa čak i u kombinaciji s kiselim krastavcima. Različite metode konzerviranja češnjaka omogućuju to da se koristi u jelima na različite načine, stoga je važno znati prvo za što ćete koristiti češnjak prije nego odaberete metodu konzerviranja i skladištenja.

Prije nego što objasnimo razne metode konzerviranja češnjaka, potrebno je naglasiti da konzerviranje češnjaka u ulju nije sigurno ako ulje češnjaka nije smrznuto. Češnjak je hrana s niskom razinom kiseline, a ulje nema kisika čime se stvara kombinacija koja omogućuje rast bakterija koja uzrokuje botulizam. Međutim, ako slijedite metode i recepte koje vam u nastavku donosimo, zamrzavanje češnjaka u ulju je sigurno.

Vrste zimnice od češnjaka

Ako ste ljubitelj češnjaka i kuhanja s češnjakom te ga želite skladištiti i konzervirati na više raznih načina u nastavku pogledajte savjete i ideje s isprobanim receptima koji su toliko jednostavni da će vam biti žao što ih niste prije otkrili. Samo imajte na umu, da ako ste ikada kupili mljeveni češnjak ili konzervirani češnjak u ulju ili octu, domaće neće biti ni nalik kupovnim proizvodima i s domaćim ćete uvijek dobiti svježe okuse češnjaka.

  • Umak od češnjaka

Foto: Thomas Ulrich / Pixabay 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.