Sigurni smo da svatko ima poluotvoreno pakiranje mljevenog cimeta koji stoji u smočnici ili kuhinjskom ormariću mjesecima. Koristimo ga samo povremeno i svaki put u manjim količinama. Kad ste zadnji put provjerili približava li mu se istek roka? Ne dopustite da se vaš cimet pokvari, preradite ga u ukusnu zimnicu i tako mu produžite vijek trajanja.
Zasigurno ste nekad pokušali eksperimentirati sa štapićima cimeta i htjeli u svojim receptima isprobati svježe naribani cimet, no niste uspjeli jer niste znali kako štapiće pretvoriti u ukusan prah. U nastavku se nalaze detaljne informacije kako pripremati cimet, koje su mogućnosti pripreme zimnice s njim i kako ga što duže skladištiti.
Vrste zimnice od cimeta
Kao i ostali začini u prahu, mljeveni cimet ne propada, osim ako ne dođe u doticaj s vlagom ili vodom. Ako primijetite bilo kakve znakove plijesni ili vlažne nakupine, bacite ga. U suprotnom, iskoristite ga za daljnju preradu i produžite mu vijek trajanja.
Foto: gate74 / Pixabay
Odgovori