• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
cimet

Cimet

Objavljeno: 15.03.2021. Autor: Maja Z.

Sigurni smo da svatko ima poluotvoreno pakiranje mljevenog cimeta koji stoji u smočnici ili kuhinjskom ormariću mjesecima. Koristimo ga samo povremeno i svaki put u manjim količinama. Kad ste zadnji put provjerili približava li mu se istek roka? Ne dopustite da se vaš cimet pokvari, preradite ga u ukusnu zimnicu i tako mu produžite vijek trajanja.

Zasigurno ste nekad pokušali eksperimentirati sa štapićima cimeta i htjeli u svojim receptima isprobati svježe naribani cimet, no niste uspjeli jer niste znali kako štapiće pretvoriti u ukusan prah. U nastavku se nalaze detaljne informacije kako pripremati cimet, koje su mogućnosti pripreme zimnice s njim i kako ga što duže skladištiti.

Vrste zimnice od cimeta

Kao i ostali začini u prahu, mljeveni cimet ne propada, osim ako ne dođe u doticaj s vlagom ili vodom. Ako primijetite bilo kakve znakove plijesni ili vlažne nakupine, bacite ga. U suprotnom, iskoristite ga za daljnju preradu i produžite mu vijek trajanja.

  • Čaj od cimeta

Foto: gate74 / Pixabay

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.