Zrna kave počinju gubiti svježinu gotovo odmah nakon prženja zbog čega se savjetuje kupnja manjih količina svježe pržene kave, dovoljno za jedan ili dva tjedna. No, ako ste se našli s većom količinom zrna za koje mislite da nećete uspjeti potrošiti u određenom vremenu, neka vas to ne obeshrabri. Postoje razni načini kako možete skladištiti zrna kave i sačuvati im svježinu duže vremena, a priprema zimnica od kave više nije toliko neuobičajena.
Izloženost zraku, toplini, svjetlosti i vlazi je loša za kavu zbog čega je potrebno omogućiti skladištenje u kvalitetnoj ambalaži i posudama kako biste maksimizirali svježinu i okus. Zrna kave mogu biti lijep, estetski dodatak vašoj kuhinji, ali izbjegavajte prozirne staklenke koji će omogućiti da svjetlost ugrozi okus vaše kave. Radije pripremite razne ukusne napitke u kojima ćete moći uživati tijekom cijele godine.
Vrste zimnice od kave
Iako se kava najčešće čuva običnim skladištenjem na suhim i tamnim mjestima ili zamrzavanjem i najčešće ju meljemo prije same upotrebe za kuhanje jednog od najpopularnijih napitaka na svijetu - kave, mogućnosti korištenja zrna za pripremu drugih pića su zaista razne. U nastavku donosimo ideje i recepte kakve sve razne zimnice možete napraviti od kave.
Foto: congerdesign / Pixabay
Odgovori