• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
kopar

Kopar

Objavljeno: 18.03.2021. Autor: Maja Z.

Kopar je nevjerojatna, ali nedovoljno iskorištena biljka začin. Korisna je za konzerviranje kiselih krastavaca, naravno, ali je i izvrstan dodatak mnogim drugim domaćim jelima i zimnicama. Međutim, ako sami uzgajate kopar ili ga kupujete svježeg na tržnici ili u trgovini, otkrit ćete da vrlo brzo uvene. Srećom, kopar se može konzervirati na više načina koji će sačuvati svježi okus kopra kako bi ga mogli koristiti kad god vam zatreba.

Ako uzgajate vlastiti kopar, pobrinite se da ga uvijek berete svježeg i kada su esencijalna ulja na vrhuncu. Kao i kod većine bilja i drugih začina, najbolje ga je ubirati kasnije ujutro nakon što rosa ispari s lišća, jer je to vrijeme kada su biljke najviše aromatične. Ubrani kopar planirajte iskoristiti u sljedećih tjedan dana, a stabljike čuvajte u posudi napunjenoj vodom, kao kad čuvate rezano cvijeće. Ovo je jednostavan način da vam biljka ostane svježa dok ju ne odlučite dalje koristiti ili preraditi.

Vrste zimnice od kopra

Kopar možete konzervirati jednom od sljedećih metoda: zamrzavanjem, sušenjem ili u octu. Mogućnosti nema mnogo, a najčešće se koristi sušen kao začin za dodavanje jelima kao što su variva. No, postoje i neki umaci koje možete napraviti te ga tako zamrznuti i koristiti za daljnju preradu i konzumaciju. U nastavku pogledajte što sve možete napraviti od kopra i kako ga pravilno koristiti za pripremu zimnice.

  • Umak od kopra

Foto: Yuliya Harbachova / Pixabay 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.