Kopriva je jedna od glavnih biljnih vrsta koje se u medicini koriste od davnina, no zahvaljujući svojoj svježini i zanimljivom okusu, brzo se uvukla i u naše kuhinje. Svježu koprivu je moguće naći samo u proljeće, što znači da ako želite uživati u njenoj prehrambenoj blagodati tijekom cijele godine, morate ju pravilno skladištiti.
Većina savjeta koje vam donosimo u nastavku nadahnuta je iskorištavanjem onoga što nam priroda već pruža i idejama za pripremu hrane na koju ne morate potrošiti puno novaca. S obzirom na to da živimo brzim načinom života gdje najčešće posežemo za brzom prehranom, često nam je potreban balans u prehrani koji nam priroda nudi besplatno. Ako ste odlučni u pripremi zimnice od koprive i više ste nego dobrodošli pročitati savjete za njenu pripremu.
Vrste zimnice od koprive
Koprivu je nevjerojatno jednostavno dodati u svoju svakodnevnicu. Osušeni listovi i cvjetovi mogu se potapati kako bi se dobio ukusni biljni čaj, dok se lišće, stabljika i korijenje mogu kuhati i dodavati juhama, varivima, smoothijima i , pa čak i prženim krumpirićima. Blanširajte i zamrznite, napravite pesto ili osušite za čaj, u nastavku se nalaze ideje i recepti što sve možete napraviti od ove besplatne namirnice.
Foto: alleksana from Pexels
Odgovori