• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
kopriva

Kopriva

Objavljeno: 15.03.2021. Autor: Maja Z.

Kopriva je jedna od glavnih biljnih vrsta koje se u medicini koriste od davnina, no zahvaljujući svojoj svježini i zanimljivom okusu, brzo se uvukla i u naše kuhinje. Svježu koprivu je moguće naći samo u proljeće, što znači da ako želite uživati ​​u njenoj prehrambenoj blagodati tijekom cijele godine, morate ju pravilno skladištiti.

Većina savjeta koje vam donosimo u nastavku nadahnuta je iskorištavanjem onoga što nam priroda već pruža i idejama za pripremu hrane na koju ne morate potrošiti puno novaca. S obzirom na to da živimo brzim načinom života gdje najčešće posežemo za brzom prehranom, često nam je potreban balans u prehrani koji nam priroda nudi besplatno. Ako ste odlučni u pripremi zimnice od koprive i više ste nego dobrodošli pročitati savjete za njenu pripremu.

Vrste zimnice od koprive

Koprivu je nevjerojatno jednostavno dodati u svoju svakodnevnicu. Osušeni listovi i cvjetovi mogu se potapati kako bi se dobio ukusni biljni čaj, dok se lišće, stabljika i korijenje mogu kuhati i dodavati juhama, varivima, smoothijima i , pa čak i prženim krumpirićima. Blanširajte i zamrznite, napravite pesto ili osušite za čaj, u nastavku se nalaze ideje i recepti što sve možete napraviti od ove besplatne namirnice.

  • Čaj od koprive

Foto: alleksana from Pexels

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.