Med je glavni sastojak mnogih jela i koristan je u zaslađivanju hrane i piće. Ono što je odlično kod njega je da se nikad neće pokvariti i vrlo ga je jednostavno skladištiti. Čak i ako se počne kristalizirati, postoji vrlo jednostavan način da ga vratite u izvorno stanje.
Ima nevjerojatno dug rok trajanja, a zahvaljujući visokoj koncentraciji šećera, jedna je od najstabilnijih prirodnih namirnica koju možete skladištiti. Ako se pravilno čuva, može imati gotovo neograničen vijek trajanja. Iako su za većinu vrsta meda zaslužne pčele, ipak postoji nekoliko prirodnih verzija koje možete napraviti i sami, a u nastavku donosimo sve detaljne informacije kako možete sami napraviti med i kako ga pravilno skladištiti.
Vrste zimnice od meda
Ako vam je ponestalo meda ili ga ne želite kupiti jer vam je skup, umjesto njega upotrijebite zamjenu za med. U nastavku se nalaze vrste meda koje možete sami napraviti kod kuće, a u većini recepata koriste se dva osnovna sastojka koja se mogu naći u gotovo svakoj kuhinji.
Foto: Dagny Walter / Pixabay
Odgovori