• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
mirta cvijet

Mirta

Objavljeno: 16.03.2021. Autor: Maja Z.

Osušene i konzervirane biljke mirte popularno se koriste za uređenje domova. Osušeni aranžmani, formalni i neformalni, sačuvat će graciozne linije, teksture i boje cvijeća i lišća. No, jeste li znali da je mirta i jestiva biljka? Gotovo svaki biljni dio - cvijeće, lišće ili stabljike - mogu se koristiti za pripremu zimnice, a mnogo je zanimljivih i ukusnih vrsta na koje ćete naići šetajući uz livade, šume ili čak ceste.

Mirta je besplatna namirnica idealna za pripremu hrane. Priroda, sa svojom sezonskom varijabilnošću, nudi ogromnu raznolikost boja, tekstura, oblika i veličina, a na vama je jedino da odaberete kakvu zimnicu želite pripremiti. Ne postoji samo jedno doba godine za prikupljanje mirte, jer se neke vrste mogu sakupljati svakog mjeseca i skladištiti za buduću upotrebu, a za što ih sve možete koristiti, pročitajte u nastavku.

Vrste zimnice od mirte

Mirtu možda znate samo kao ukrasni grm, ali sjajni listovi u obliku sitnih koplja mogu biti izvrstan dodatak i začin jelima. Poput lovorovog lišća, zahvaljujući svojim začinjenim, citrusnim i gorkim okusom, koristimo cijeli list za dodavanje marinadama i juhama. Ako još nikad niste kuhali s ovom biljkom, donosimo vam ideje kako ju pripremiti u zimnici i sačuvati njene okuse što duže.

  • Liker od mirte

Foto: Solfaroli Renzo / Pixabay 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.