• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
pistacije

Pistacija

Objavljeno: 17.03.2021. Autor: Maja Z.

Pistacije su drevni orašasti plodovi, ljudi ih konzumiraju već 9.000 godina i jedan su od dva orašasta ploda (drugi je badem) koji se spominju u Bibliji. Zanimljivo je da su pistacije botanički povezane s mangom i indijskim oraščićem (pa ako ste alergični na jedan, možda ste alergični i na ostale.) Iako je prilika da se nađete s viškom pistacija rijetkost, ipak bi bilo praktično znati kako ga što duže sačuvatim svježim i ukusnim, kao i kako pripremiti ukusne namaze i paste koje možete čuvati duže vrijeme.

S obzirom na to da se ljuska sazrijevanjem kida i time izlaže orašasti plod, pistacije imaju ograničen rok trajanja. Ako ih planirate skladištiti samo nekoliko dana, možete ih staviti u vrećice koje se mogu zatvoriti i spremiti u smočnicu ili kuhinjski ormarić, ali za dulje vrijeme skladištenja, morat ćete ih spremiti u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak ili zamrzivač ili napraviti neku vrstu umaka ili paste od njih.

Vrste zimnice od pistacija

Iako se pistacije najčešće zamrzavaju ili suše, nije nepoznato da se od ovih orašastih plodova mogu napraviti ukusni namazi i umaci koji se također dobro zamrzavaju. Sve što vam je potrebno za pripremu zimnice od pistacija je obično jedan sastojak - pistacije! Isprobajte ulja, brašna, peciva i umake od pistacija prema našim isprobanim receptima i uživajte u živopisnim i slasnim jelima.

  • Pasta od pistacija

Foto: katerinavulcova / Pixabay 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.