• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
špinat

Špinat

Objavljeno: 17.03.2021. Autor: Maja Z.

Špinat je jedna od manje poznatih povrtnih kultura koje spremamo za zimu. Iako ga često možemo kupiti već unaprijed zamrznutog, ipak više uživamo u neutralnim okusima svježeg špinata jer mnogi ne znaju kako ga skladištiti na pravilan način. Jedan je od omiljenih biljaka u vrtovima, jer ga je prilično lako uzgajati. No, s obzirom na to da ne ostaje zauvijek svjež u hladnjaku, trebate znati načine na koje možete pravilno sačuvati špinat.

Kada je u pitanju priprema zimnice, špinat ima sve identične karakteristike za pripremu kao i blitva. Metode konzerviranja su iste, mogućnosti zamrzavanja, kao i načini odmrzavanja. Ako volite isprobavati nove i zanimljive stvari kada je u pitanju priprema zimnice, u nastavku se nalaze načini na koje možete sačuvati svoj urod tako da možete uživati ​​u bogatim i zdravim okusima tijekom cijele godine.

Vrste zimnice od špinata

Blanširanje i zamrzavanje špinata je vjerojatno najpopularniji način skladištenja biljke tijekom zime. No, znate li da ga isto tako možete i dehidrirati ili napraviti ukusne umake koje također možete zamrznuti. U nastavku pogledajte koje sve vrste zimnice možete napraviti od špinata, a koje su sjajan način da tijekom cijele godine zadržite ukusnu, i zdravu zelenu boju biljke.

  • Umak od špinata

Foto: Konstantin Kolosov / Pixabay 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.