Špinat je jedna od manje poznatih povrtnih kultura koje spremamo za zimu. Iako ga često možemo kupiti već unaprijed zamrznutog, ipak više uživamo u neutralnim okusima svježeg špinata jer mnogi ne znaju kako ga skladištiti na pravilan način. Jedan je od omiljenih biljaka u vrtovima, jer ga je prilično lako uzgajati. No, s obzirom na to da ne ostaje zauvijek svjež u hladnjaku, trebate znati načine na koje možete pravilno sačuvati špinat.
Kada je u pitanju priprema zimnice, špinat ima sve identične karakteristike za pripremu kao i blitva. Metode konzerviranja su iste, mogućnosti zamrzavanja, kao i načini odmrzavanja. Ako volite isprobavati nove i zanimljive stvari kada je u pitanju priprema zimnice, u nastavku se nalaze načini na koje možete sačuvati svoj urod tako da možete uživati u bogatim i zdravim okusima tijekom cijele godine.
Vrste zimnice od špinata
Blanširanje i zamrzavanje špinata je vjerojatno najpopularniji način skladištenja biljke tijekom zime. No, znate li da ga isto tako možete i dehidrirati ili napraviti ukusne umake koje također možete zamrznuti. U nastavku pogledajte koje sve vrste zimnice možete napraviti od špinata, a koje su sjajan način da tijekom cijele godine zadržite ukusnu, i zdravu zelenu boju biljke.
Foto: Konstantin Kolosov / Pixabay
Odgovori