Tapioka ili kako se još poznato nazivaju tapioka biseri ili “bobice” obično se dodaju u različita pića poput čaja, ledene kave i smoothija, a najčešće ih meljemo u brašno i koristimo za pripremu peciva. Iako tapioka svakom piću i jelu dodaje određenu “gumenu” teksturu, također ga i aromatizira, zbog čega ju i volimo koristiti. No, važno je da pravilno skladištite svoje bobice, jer ako ih ne čuvate ili pripremite na pravilan način, brzo će izgubiti svoj okus i gumenu teksturu.
Bez obzira na to jesu li kupljene u trgovini, domaće i kuhane ili nekuhane, mogućnosti za njihovo skladištenje nema mnogo, stoga pažljivo rukujte s njom jer su izuzetno krhke i tope se u hladnoj vodi. U nastavku se nalaze detaljne informacije kako pravilno čuvati i održavati svoje bobice tapioke svježima što je dulje moguće.
Vrste zimnice od tapioke
S obzirom na to da su bobice tapioke pune škroba, najčešće se pripremaju kao puding prah ili brašno. Ova bezglutenska namirnica izvrsna je za izradu svega što možete zamrznuti, od deserata to kruha. Teško ju je pronaći u trgovinama, ali ako uspijete, pametno ju iskoristite. U nastavku pogledajte kolekciju recepata od tapioke i uživajte u njoj i izvan sezone.
Foto: ivabalk / Pixabay
Odgovori