• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Naslovnica
  • Biljke A-Ž
  • Meso
  • Skladištenje
  • Kiseljenje
  • Tjestenina
  • Savjeti
Brašno   Umak   Namaz   Džem   Marmelada   Pekmez   Kompot, Slatko   Čaj   Liker, Vino   Sok, Sirup
tapioka

Tapioka

Objavljeno: 16.03.2021. Autor: Maja Z.

Tapioka ili kako se još poznato nazivaju tapioka biseri ili “bobice” obično se dodaju u različita pića poput čaja, ledene kave i smoothija, a najčešće ih meljemo u brašno i koristimo za pripremu peciva. Iako tapioka svakom piću i jelu dodaje određenu “gumenu” teksturu, također ga i aromatizira, zbog čega ju i volimo koristiti. No, važno je da pravilno skladištite svoje bobice, jer ako ih ne čuvate ili pripremite na pravilan način, brzo će izgubiti svoj okus i gumenu teksturu.

Bez obzira na to jesu li kupljene u trgovini, domaće i kuhane ili nekuhane, mogućnosti za njihovo skladištenje nema mnogo, stoga pažljivo rukujte s njom jer su izuzetno krhke i tope se u hladnoj vodi. U nastavku se nalaze detaljne informacije kako pravilno čuvati i održavati svoje bobice tapioke svježima što je dulje moguće.

Vrste zimnice od tapioke

S obzirom na to da su bobice tapioke pune škroba, najčešće se pripremaju kao puding prah ili brašno. Ova bezglutenska namirnica izvrsna je za izradu svega što možete zamrznuti, od deserata to kruha. Teško ju je pronaći u trgovinama, ali ako uspijete, pametno ju iskoristite. U nastavku pogledajte kolekciju recepata od tapioke i uživajte u njoj i izvan sezone.

  • Tapioka brašno
  • Tapioka kruh

Foto: ivabalk / Pixabay 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Zadnje objave

domaća vegeta

Vegemiks - mješavina povrća i začina

Vegemiks se koristi kao dodatak jelima i domaća je inačica kupovnih začina poput Kotanyi ili Kania, … [više] about Vegemiks - mješavina povrća i začina

sušena bazga

Sušenje bazge

Bazga se svrstava u najstarije i najljekovitije biljke na području Europe, a na našem području se … [više] about Sušenje bazge

lovački grah

Ciganski grah

Ciganski grah je ukusna zimnica koja se naziva i mađarskim ili lovačkim grahom. Glavni sastojak je … [više] about Ciganski grah

sok od mrkve i jabuke

Sok od mrkve i jabuke

Sok od mrkve i jabuke je jedan od najzdravijih napitaka koji možete pripremiti u vlastitoj kuhinji. … [više] about Sok od mrkve i jabuke

sok od mrkve i cikle

Sok od mrkve i cikle

Sok od mrkve i cikle izvrstan je za čišćenje organizma i izbacivanje toksina iz tijela. Priprema se … [više] about Sok od mrkve i cikle

čaj od gloga

Čaj od gloga

Glog je biljka poznata po pozitivnom utjecaju na liječenje nesanice i ima blagotvoran i umirujući … [više] about Čaj od gloga

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gasto Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Digitalna enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka
EN • HR • SI • SR