Avokado je svestrano voće koje se obično dodaje salatama, sendvičima, tacosima ili radi popularani umak guacamole. Ali avokado je nezgodna namirnica za duže skladištenje. Odmah po sazrijevanju brzo se pretvara iz slatke u tužnu, kašastu smjesu. Također nije ni jeftina namirnica, stoga ako želite najbolje iskoristiti njegovu vrijednost pravilno ga pripremite za duže skladištenje.
Kao i većina plodova, ni avokado ne dozrijeva dok se ne ubere, pa će svježi biti tvrdi poput kamena, no brzo gube svoju čvrstu strukturu, posebno ako se pravilno ne čuva. Isto tako, ako ste otvorili svježi avokado i niste mogli pojesti drugu polovicu, znate li kako sačuvati drugu, neiskorištenu polovicu? Uz ove jednostavne savjete o tome kako pravilno skladištiti avokado, moći ćete svojoj stalnoj postavi zimnice dodati nešto novo i osvježavajuće!
Vrste zimnice od avokada
Avokado se može dodati mnogim receptima kako bi vaši obroci bili prava nutricionistička bomba, no mnogi ne znaju da se od avokada mogu napraviti i ukusne zimnice pogodne za zamrzavanje. U nastavku se nalaze ideje i prijedlozi kako iskoristiti ovu osjetljivu namirnicu na što kvalitetniji način i uživati u njenim okusima puno duže.
Foto: Steve Buissinne / Pixabay
Odgovori