• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
avokado salata

Avokado

Objavljeno: 17.03.2021. Autor: Maja Z.

Avokado je svestrano voće koje se obično dodaje salatama, sendvičima, tacosima ili radi popularani umak guacamole. Ali avokado je nezgodna namirnica za duže skladištenje. Odmah po sazrijevanju brzo se pretvara iz slatke u tužnu, kašastu smjesu. Također nije ni jeftina namirnica, stoga ako želite najbolje iskoristiti njegovu vrijednost pravilno ga pripremite za duže skladištenje.

Kao i većina plodova, ni avokado ne dozrijeva dok se ne ubere, pa će svježi biti tvrdi poput kamena, no brzo gube svoju čvrstu strukturu, posebno ako se pravilno ne čuva. Isto tako, ako ste otvorili svježi avokado i niste mogli pojesti drugu polovicu, znate li kako sačuvati drugu, neiskorištenu polovicu? Uz ove jednostavne savjete o tome kako pravilno skladištiti avokado, moći ćete svojoj stalnoj postavi zimnice dodati nešto novo i osvježavajuće!

Vrste zimnice od avokada

Avokado se može dodati mnogim receptima kako bi vaši obroci bili prava nutricionistička bomba, no mnogi ne znaju da se od avokada mogu napraviti i ukusne zimnice pogodne za zamrzavanje. U nastavku se nalaze ideje i prijedlozi kako iskoristiti ovu osjetljivu namirnicu na što kvalitetniji način i uživati u njenim okusima puno duže.

  • Umak od avokada - gvakamole

Foto: Steve Buissinne / Pixabay 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.