Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i kao sredstvo za zgušnjavanje u umacima i juhama. Većina … [više] about Brašno bez glutena
Main Content
Savjeti
Za sve koji se prvi put susreću s izradom kompota, voćnih namaza i ukusnog konzerviranog povrća, olakšali smo vam posao i podijelili korisne savjete za pripremu zimnice. U nastavku pročitajte sve o termičkoj obradi, pasterizaciji, sterilizaciji, pripremi i čišćenju plodova kako bi vaša zimnica bila što uspješnija.Kako napraviti pektin
Pektin je prirodan i komercijalno (E440) proizveden esencijalni sastojak bez kojeg pekmeze, marmelade i džemove ne bi mogli ugustiti. Pektin je vrsta škroba … [više] about Kako napraviti pektin
Kondicioniranje hrane
Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete plijesan? Različiti komadi voća ili povrća sadrže različite … [više] about Kondicioniranje hrane
Konzerviranje hrane
Morate znati da priprema zimnice zahtjeva puno strpljenja i vremena, no vaš će se trud isplatiti, jer ćete svojim ukućanima pripremiti domaću zimnicu koja će … [više] about Konzerviranje hrane
Konzerviranje voća
Sve vrste voća se mogu konzervirati i čuvati u staklenkama pri čemu boja i okusi ostaju posve sačuvani. Voće za konzerviranje treba pažljivo izabrati i … [više] about Konzerviranje voća
Pasterizacija zimnice
Ako mislite da je pasterizacija neobičan naziv za grijanje hrane, u pravu ste. Postupak je nazvan po francuskom biologu Louisu Pasteuru (1822.-1895.), koji je … [više] about Pasterizacija zimnice
Razlika između džema, pekmeza i marmelade
Tijekom sezone uživamo u raznim okusima svježeg voća, no što ako te okuse želimo zadržati i izvan sezone? Zar postoji nešto bolje nego pretvoriti ih u ukusan … [više] about Razlika između džema, pekmeza i marmelade
Sterilizacija staklenki
Riječ "sterilizacija" možda zvuči komplicirano, no radi se o jednostavnom zagrijavanju nečega do točke u kojoj niti jedna bakterija ne može preživjeti. … [više] about Sterilizacija staklenki
Sušenje biljaka
Naučiti kako pravilno dehidrirati voće i povrće ne može biti jednostavnije, a postoje razne metode sušenja koje lako možete savladati. Dehidrirano povrće i voće … [više] about Sušenje biljaka
Zašto ne koristiti chia sjemenke kod konzerviranja
Chia sjemenke pronalaze put u našu prehranu i često se nađu na popisu sastojaka u receptima poput peciva, smoothieja ili preljeva od salate. S obzirom na to da … [više] about Zašto ne koristiti chia sjemenke kod konzerviranja