• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Naslovnica
  • Biljke A-Ž
  • Meso
  • Skladištenje
  • Kiseljenje
  • Tjestenina
  • Savjeti
Brašno   Umak   Namaz   Džem   Marmelada   Pekmez   Kompot, Slatko   Čaj   Liker, Vino   Sok, Sirup

Main Content

Savjeti

Za sve koji se prvi put susreću s izradom kompota, voćnih namaza i ukusnog konzerviranog povrća, olakšali smo vam posao i podijelili korisne savjete za pripremu zimnice. U nastavku pročitajte sve o termičkoj obradi, pasterizaciji, sterilizaciji, pripremi i čišćenju plodova kako bi vaša zimnica bila što uspješnija.
bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i kao sredstvo za zgušnjavanje u umacima i juhama. Većina … [više] about Brašno bez glutena

pektin od jabuka

Kako napraviti pektin

Pektin je prirodan i komercijalno (E440) proizveden esencijalni sastojak bez kojeg pekmeze, marmelade i džemove ne bi mogli ugustiti. Pektin je vrsta škroba … [više] about Kako napraviti pektin

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete plijesan? Različiti komadi voća ili povrća sadrže različite … [više] about Kondicioniranje hrane

prazne staklenke

Konzerviranje hrane

Morate znati da priprema zimnice zahtjeva puno strpljenja i vremena, no vaš će se trud isplatiti, jer ćete svojim ukućanima pripremiti domaću zimnicu koja će … [više] about Konzerviranje hrane

konzerviranje voća

Konzerviranje voća

Sve vrste voća se mogu konzervirati i čuvati u staklenkama pri čemu boja i okusi ostaju posve sačuvani. Voće za konzerviranje treba pažljivo izabrati i … [više] about Konzerviranje voća

staklenke za pasterizaciju

Pasterizacija zimnice

Ako mislite da je pasterizacija neobičan naziv za grijanje hrane, u pravu ste. Postupak je nazvan po francuskom biologu Louisu Pasteuru (1822.-1895.), koji je … [više] about Pasterizacija zimnice

Razlika između džema, pekmeza i marmelade

Tijekom sezone uživamo u raznim okusima svježeg voća, no što ako te okuse želimo zadržati i izvan sezone? Zar postoji nešto bolje nego pretvoriti ih u ukusan … [više] about Razlika između džema, pekmeza i marmelade

sterilizacija staklenki

Sterilizacija staklenki

Riječ "sterilizacija" možda zvuči komplicirano, no radi se o jednostavnom zagrijavanju nečega do točke u kojoj niti jedna bakterija ne može preživjeti. … [više] about Sterilizacija staklenki

sušeno voće

Sušenje biljaka

Naučiti kako pravilno dehidrirati voće i povrće ne može biti jednostavnije, a postoje razne metode sušenja koje lako možete savladati. Dehidrirano povrće i voće … [više] about Sušenje biljaka

chia sjemenke

Zašto ne koristiti chia sjemenke kod konzerviranja

Chia sjemenke pronalaze put u našu prehranu i često se nađu na popisu sastojaka u receptima poput peciva, smoothieja ili preljeva od salate. S obzirom na to da … [više] about Zašto ne koristiti chia sjemenke kod konzerviranja

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i kao sredstvo za zgušnjavanje u umacima i juhama. Većina proizvoda radi se od bijelog ili pšeničnog brašna. Iako … [više] about Brašno bez glutena

pektin od jabuka

Kako napraviti pektin

Pektin je prirodan i komercijalno (E440) proizveden esencijalni sastojak bez kojeg pekmeze, marmelade i džemove ne bi mogli ugustiti. Pektin je vrsta škroba koja se naziva heteropolisaharid, a koja se … [više] about Kako napraviti pektin

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete plijesan? Različiti komadi voća ili povrća sadrže različite količine vlage. Vaš dehidrator možda neće jednako … [više] about Kondicioniranje hrane

prazne staklenke

Konzerviranje hrane

Morate znati da priprema zimnice zahtjeva puno strpljenja i vremena, no vaš će se trud isplatiti, jer ćete svojim ukućanima pripremiti domaću zimnicu koja će biti jeftinija, ukusnija i zdravlja od tvornički … [više] about Konzerviranje hrane

konzerviranje voća

Konzerviranje voća

Sve vrste voća se mogu konzervirati i čuvati u staklenkama pri čemu boja i okusi ostaju posve sačuvani. Voće za konzerviranje treba pažljivo izabrati i pripremiti, a svako mora biti tek ubrano (svježe), … [više] about Konzerviranje voća

staklenke za pasterizaciju

Pasterizacija zimnice

Ako mislite da je pasterizacija neobičan naziv za grijanje hrane, u pravu ste. Postupak je nazvan po francuskom biologu Louisu Pasteuru (1822.-1895.), koji je na tu ideju došao sasvim slučajno pokušavajući … [više] about Pasterizacija zimnice

Razlika između džema, pekmeza i marmelade

Tijekom sezone uživamo u raznim okusima svježeg voća, no što ako te okuse želimo zadržati i izvan sezone? Zar postoji nešto bolje nego pretvoriti ih u ukusan džem, pekmez ili čak marmeladu i usred zime na stol … [više] about Razlika između džema, pekmeza i marmelade

sterilizacija staklenki

Sterilizacija staklenki

Riječ "sterilizacija" možda zvuči komplicirano, no radi se o jednostavnom zagrijavanju nečega do točke u kojoj niti jedna bakterija ne može preživjeti. Steriliziranje staklenki i konzervi u pripremi zimnice … [više] about Sterilizacija staklenki

sušeno voće

Sušenje biljaka

Naučiti kako pravilno dehidrirati voće i povrće ne može biti jednostavnije, a postoje razne metode sušenja koje lako možete savladati. Dehidrirano povrće i voće nije namijenjeno samo za izradu keksa i granola … [više] about Sušenje biljaka

chia sjemenke

Zašto ne koristiti chia sjemenke kod konzerviranja

Chia sjemenke pronalaze put u našu prehranu i često se nađu na popisu sastojaka u receptima poput peciva, smoothieja ili preljeva od salate. S obzirom na to da tvore gelastu strukturu kad se dodaju u vodu, jesu … [više] about Zašto ne koristiti chia sjemenke kod konzerviranja

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gasto Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Digitalna enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka
EN • HR • SI • SR