• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
kelj

Kelj

Objavljeno: 15.03.2021. Autor: Maja Z.

Kad se jesenske temperature počnu spuštati ispod nule, odmah pomislimo na sav prekrasan kelj koji još uvijek raste u vrtu. Svakako, u svježem kelju možete uživati ijekom proljeća i ljeta, ali pomisao na to kako se u jesen obilne gredice kelja pretvaraju u kašu na temperaturama smrzavanja, ponukalo nas je da se uozbiljimo i sačuvamo okus kelja i tijekom zime.  Srećom, postoji nekoliko načina za očuvanje kelja, a u nastavku ćemo podijeliti svoje omiljene!

Iako je kelj je najlakše sačuvati ako ga ostavite u vrtu, u većina područja diljem Hrvatske nemamo mogućnosti i dovoljno sunčeve svjetlosti da kelj u zimskim mjesecima nastavi s rastom, zbog čega ga često konzerviramo i skladištimo kako bismo uživali u njegovim okusima i izvan sezone.

Vrste zimnice od kelja

Ako ste ljubitelj fermentacije kao načina konzerviranja hrane, onda je kelj idealna namirnica za vas. Imajte na umu da stariji listovi kelja imaju gorak okus prilikom fermentacije, dok mladi listovi postaju kašasti zbog čega je potrebno odabir načina i vrste zimnice prilagoditi namirnici koju imate. U nastavku vam donosimo ideje i recepte za fermentirani kelj, kao i druge verzije zimnice od kelja s dodatkom začina i začinskog bilja.

  • Čips od kelja

Foto: alleksana / Pexels

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.