Ruža je jedno od najpoznatijih vrsta cvijeća koja ima jestive latice. U pripremi zimnice, najčešće odabiremo razne likere i rakije jer svojim bogatim mirisom i okusom znatno mijenjaju gorak i opor okus alkoholnih pića, stvarajući ukusne aperitive.
Ako volite koristiti jestivo cvijeće - i svježe i suho - u priremi svojih jela, ruža je idealan izbor za to. Miris, boje, raspon oblika latica - sve ih čine neodoljivima. Proljeće i ljeto su godišnja doba kada ćete naći najširi spektar cvijeća, a ako imate pitanja vezanih uz nabavu i upotrebu ruže, odlučili smo napisati detaljne upute koje možete pratiti kako biste si osigurali zalihe ukusnih latica godinama.
Vrste zimnice od ruže
Svaka je vrsta ruže jestiva, također, svaka nudi jedinstveno slatki i cvjetni okus nalik okusima zelenih jabuka i jagoda. Imaju nježni miris koji je savršen dodatak aromatičnim jelima i koji bitno mijenjaju opore i intenzivne namirnice. Pripremom zimnice od ruža dobit ćete iznenađujuće i nježne okuse koje ćete zasigurno voljeti, a moći ćete u njima uživati i izvan sezone cvjetanja.
Foto: Michele De Vivo / Pixabay
Odgovori