• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
sušene ruže

Ruža

Objavljeno: 16.03.2021. Autor: Maja Z.

Ruža je jedno od najpoznatijih vrsta cvijeća koja ima jestive latice. U pripremi zimnice, najčešće odabiremo razne likere i rakije jer svojim bogatim mirisom i okusom znatno mijenjaju gorak i opor okus alkoholnih pića, stvarajući ukusne aperitive.

Ako volite koristiti jestivo cvijeće - i svježe i suho - u priremi svojih jela, ruža je idealan izbor za to. Miris, boje, raspon oblika latica - sve ih čine neodoljivima. Proljeće i ljeto su godišnja doba kada ćete naći najširi spektar cvijeća, a ako imate pitanja vezanih uz nabavu i upotrebu ruže, odlučili smo napisati detaljne upute koje možete pratiti kako biste si osigurali zalihe ukusnih latica godinama.

Vrste zimnice od ruže

Svaka je vrsta ruže jestiva, također, svaka nudi jedinstveno slatki i cvjetni okus nalik okusima zelenih jabuka i jagoda. Imaju nježni miris koji je savršen dodatak aromatičnim jelima i koji bitno mijenjaju opore i intenzivne namirnice. Pripremom zimnice od ruža dobit ćete iznenađujuće i nježne okuse koje ćete zasigurno voljeti, a moći ćete u njima uživati i izvan sezone cvjetanja.

  • Liker od ruže

Foto: Michele De Vivo / Pixabay 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.