• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Džem
  • Marmelada
  • Pekmez
  • Kompot i slatko
  • Čaj
  • Liker i vino
  • Sok i sirup
  • Umak
  • Namaz
  • Sušeno
  • Brašno
  • Savjeti
grah

Grah

Objavljeno: 15.03.2021. Autor: Maja Z.

Kako se ljeto bliži kraju, tako kasno sezonski usjevi daju nevjerojatne posljednje žetve ove ukusne biljke koju često koristimo za pripremu raznih jela. Grah je jedna od namirnica koju možete lako skladištiti i u njoj uživati tijekom cijele godine. Također je dostupna za kupnju u svakoj trgovini prehrambenim proizvodima, u rinfuzi ili pakiran u vrećicama. No, njegovo skladištenje je puno svestranije od pukog zamrzavanja ili sušenja.

Grah možete pripremati za zimnicu na mnoge načine i u raznim kombinacijama: konzerviranjem, zamrzavanjem, dehidracijom, fermentacijom, pripremom raznih kiselih salata i namaza, kombinirati mu okuse s raznim drugim biljkama, sezamovim uljem, umakom od soje ili sjemenkama. Ako volite pikantnije zimnice, dodajte mu 1 - 2 male ljute čili papričice, a u konzerviranju se odlično slaže s lukom i češnjakom te svježim ili suhim lišćem kopra. U nastavku donosimo savjete kako skladištiti grah i na koje sve načine možete pripremiti ukusnu zimnicu.

Vrste zimnice od graha

Smeđi i bijeli grah poznati su ukusni plodovi koje se mogu ukiseliti, konzervirati, zamrznuti, pa čak i dehidrirati. U nastavku se nalaze omiljeni recepti i tehnike kako pripremiti grah za zimnicu. Od osnovnih recepata do moderniziranih verzija s novim, drugačijim okusima, grah možete iskoristiti u pripremi raznih zimnica.

  • Namaz od graha

Foto: Milada Vigerova / Unsplash 

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

staklenke zimnice

O nama - Moja Zimnica

Portal Moja Zimnica mala je enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve … [više] about O nama - Moja Zimnica

Zadnje objave

sušeni bosiljak

Sušeni bosiljak

Suhi bosiljak ima intenzivan okus kad je svjež, ali se brzo razgrađuje, dok osušeni bosiljak … [više] about Sušeni bosiljak

pšenično brašno u vreći

Pšenično brašno

Pšenično brašno je najčešća vrsta brašna koja se koristi u kućanstvu za pripremu krušnih proizvoda, … [više] about Pšenično brašno

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Jeste li se ikad susreli s tim da otvorite staklenku dehidriranog voća ili povrća i unutra pronađete … [više] about Kondicioniranje hrane

domaći kruh

Domaći kruh

Koji je najbolji način za izradu i skladištenje domaćeg kruha? Treba li ga praviti s kvascem ili bez … [više] about Domaći kruh

bezglutensko brašno u vreći

Brašno bez glutena

Brašno je čest sastojak mnogih namirnica, uključujući kruh, deserte i rezance. Često se koristi i … [više] about Brašno bez glutena

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Kazalo

Gastro Media

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Moja Zimnica

Moja Zimnica je mala enciklopedija o konzerviranju! Jedinstveno mjesto gdje možete saznati sve važne informacije o biljkama, preparatima, začinima, tehnikama i svemu potrebnom za uspješnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.